Hovedside / Program / Kåring av beste rakfisk

Kåring av beste rakfisk

Foto_Anne-Marte_F+©r-7897.jpg

Her finner du smaksprøvene på rakfisken, annen velsmakende lokalmat og her kan folk se fagjuryen i sving. Når den er ferdig med sitt arbeid, deles prisene for den beste fisken ut. Vi snakker om det som festivalsjef Håvard Halvorsen kaller festivalens hjerte.

I løpet av de 4 timene teltet er åpent deles det ut bort imot 80.000 smaksprøver fra de produsentene som kjemper om å bli årets beste rakfisk. Ønsker du å vite hvilken produsent som lager Norges beste oppdrettsrakfisk, ja, da må du reise til Fagernes første helgen i november. Produsentene som deltar er etter manges syn de beste i landet.

- Deltakerne må være produsenter av oppdretts-rakørret og ha en årsproduksjon på minimum 10 tonn. Vi har også stilt et krav at produktene skal være tilgjengelig og i salg for allmennheten. Det er viktig at de som av ulike årsaker ikke kan reise til Fagernes for å få med seg årets begivenhet kan handle sin favorittfisk i nærheten av der de bor, opplyser Håvard Halvorsen. 

Fagjuryen bedømmer utseende, lukt, smak og tekstur etter kriterier som er relevante for rakfisk, hvor smak vektlegges høyest. Premieutdeling blir cirka 14.30, hvor 1. til 3.-plass annonseres fra scenen.  

Inngang er inkludert i dagspass lørdag (kr. 250,-). Du kan også kjøpe billett til bare dette teltet (kr. 50,-). Dette kjøpes ved inngang.