Rakfiskprodusentene fra Valdres er de eneste i Norge som har oppnådd både spesialitetsmerket og beskyttet geografisk betegnelse på rakfisken. Alle oppdretterne foredler sin egen fisk, men samarbeider om felles kvalitetskriterier som blant annet kort transportvei, ingen bruk av tilsetningsstoffer og friskt og oksygenrikt fjellvann.

Under festivalen finner du rakfiskprodusentene ved siden av hverandre helt i starten på rakfiskløypa. Det er de samme produsentene som konkurrerer om å ha årets beste rakfisk. En sammensatt fagjury kårer denne i rakfiskteltet lørdag under festivalen.

Noraker Gard
Noraker Gard

I Aurdal i Valdres ligger Noraker Gård som i dag drives i 12. generasjon. Slektsgården har en rik kulturhistorie og lange tradisjoner i å legge rakfisk. Klikk her for å lese mer. 

Hande Gard
Hande Gård

På Hande Gard i Valdres produseres både rakfisk og spekemat. Klikk her for å lese mer. 

Haadem
Haadem Fisk

På Haadem gård i Valdres har rakfiskproduksjon hatt en stor betydning som næring i mange generasjoner. Klikk her for å lese mer. 

Røn Gard
Røn Gard

En familiebededrift fra Valdres, som lager ekte norsk rakfisk. Klikk her for å lese mer. 

Rakfisk Wangensten
Wangensten

På gården Færden i Valdres har familien raka fisk i generasjoner. Klikk her for å lese mer. 

Lofoss Fisk
Lofoss Fisk

Hos Lofoss Fisk får du rakfisk i ulike modningsgrader, slik at vi kan tilby noe for en hver gane. Klikk her for å lese mer. 

Trøsvik
Trøsvik Gård

Gården har lange tradisjoner med rakfisk og nedlegging av ørret som ble fisket i nærliggende fjellvann og Slidrefjorden. Klikk her for å lese mer.