Hovedside / Festivalen / Rakfiskteltet

SMAKSPRØVER OG KÅRING AV ÅRETS RAKFISK

Foto_Anne-Marte_F+©r-7897.jpg

Er du ute etter favoritten din, eller ønsker å smake deg fram blant alle rakfiskprodusentene, bør du ta turen innom Rakfiskteltet. Teltet ligger midt i Fagernes sentrum og her finner du landets fremste ekspertise på rakfisk.

8 produsenter representert, og du vil bli tilbudt smaksprøver av rakfisk hovedsakelig i tre kategorier; mild, lagret og vellagret. Du trenger med andre ord ikke være hardbarka rakfiskelsker for å ta en prøvesmak, for her er også noe for sarte sjeler.

Cirka 14:30 - KÅRING AV ÅRETS RAKFISK!
Festivalens egen kokk sørger for at fisken blir tilberedt og behandlet i henhold til våre spesifikasjoner. Det er viktig at fagjuryen ikke vet hvilken fisk som tilhører hvilken produsent. Derfor blir fisken servert fagjuryen merket med et tall, og det er kun festivalens kokk og festivalgeneralen som vet hvilken produsent som tilhører hvert enkelt tall. Sammen med fagjuryens formann offentliggjør rakfiskgeneralen hvilken produsent fagjuryen mener har den beste rakfisken.

Teltet åpner kl. 11:00 og holder åpent til kl.15:00

INNGANG INKLUDERT I DAGSPASS!

Med DAGSPASS har du tilgang til følgende arrangement.

  1. Lavvo med humor, musikk og god mat. Åpnet 10:00 - 01:00
  2. Rakfisktelt hvor du kan smake, lukte og føle rakfisk fra 8 produsenter. Kåring av årets rakfiskprodusent av festivalens fagjury. Åpent 11:00 - 15:00
  3. Festivalens store telt i Fagernesparken med topp underholdning. Åpent 11:00 - 16:00

Dagspass koster kr.200,- Ønsker du kun inngang i Rakfiskteltet koster dette kr. 50,-
Billetter kjøper du på Fagernes Turistkontor og i billettboder rundt om i sentrum.

VELKOMMEN TIL ÅRETS FOLKEFEST!