Hovedside / Artister / Zitherman

Zitherman

IMG_3359(5).JPG

Zitherman beveger seg i landskapet pop/rock, og kjennetegnes av melodiøse og fengende låter med meningsfylte tekster på valdresdialekt.

Den spesialbygde zitheren til Rune er både opphavet til bandnavnet og til den helt spesielle sounden. Zitherman kom til ved en tilfeldighet i 2012 etter at Rune og Gunnar gikk på hverandre i et butikklokale på Fagernes. Begge hadde i tankene å starte opp et nytt band, dermed ble det enighet om felles øving i Ranheimsbygda kort tid etter. Simen ble umiddelbart med på laget og stilte på første øving. Overraskelsen var stor da Rune insisterte på at bandet skulle bruke zither som bærende instrument. Men slik ble det, uten at gutta noen gang har sett seg tilbake.

Zitherman er aktuelle med blant annet låta «Opp» som har vært a-listet hos NRK innlandet siden april. Hel plate kommer ut mot slutten av året. Bandet står også bak den nye bysangen til Fagernes «Undi Kviteberg».

"Zitherman står for melodiøs og iørefallende musikk som hvis det er rettferdighet i verden, også etter valget, bør nå ut til flere enn de som var til stede i lokstallen denne lørdagskvelden." Frode Hermanrud, Oppland Arbeiderblad"

"Det var nesten magisk hvor bra det låt; fengende, gode tekster, som ikke bare omhandlet kjærlighet og dans på roser... "Kåre Strande, Avisa Valdres"