Hovedside / Artister / Jupedalens Pøbb Ensemble

Jupedalens Pøbb Ensemble

Jupedalens Pøbb Ensemble Rakfiskfestivalen 2017 publikumsrekord.jpg

Jupedalens Pøbb Ensemble - tilbake igjen 

Om det finnes et band som virkelig kan forbindes med Norsk Rakfiskfestival så er det Jupedalens Pøbb Ensemble. Bandet ble gjenforent med originalbesetningen på Rakfiskfestivalen i 2017. Det endte med publikumsrekord i Lavvoen, og den konserten prates det fortsatt om som et høydepunkt. Og nå har vi gleden av å kunne fortelle at de gjør en ny eksklusiv reunionkonsert i Lavvoen i år. Lørdag 6. november kl. 20.30 er dato og klokkeslett for alle som vil oppleve bandets elleville verbale og musikalske krumspring.

I 1998 gjorde Jupedalens Pøbb Ensemble sitt inntog på Rakfiskfestivalen for første gang. Og hvilket oppstyr det ble. Den første CD-utgivelsen deres Borte bra men heimebrent solgte hele førsteopplaget på 2000 kopier i løpet av festivalen. Og lokalavisens utsendte spekulerte på om Valdres hadde fått sitt eget Hellbillies etter bandets første opptreden.

Bandet med eget lensmannsgodkjent hjemmebrentapparat og bassgitar laget av et gammelt greip mottok avisa Valdres’ kulturpris i år 2000. Og i et oppslag i avisa Nationen i 2001 ble musikken beskrevet som «Snowfock - eller foxtrotmusikk i snøfokk med et lite anstrøk av rumba».

I 2002 kom bandets aller største suksess Zakkarias som lå 14 uker på Norsktoppen. Zakkarias og Knatteputten ble nasjonale hits, og fikk høy rotasjon på ulike radiokanaler.

Jupedalens Pøbb Ensemble solgte over 20.000 plater, og turnerte landet rundt. De er trolig også det eneste bandet noensinne som har satt opp egen utedass på Karl Johan i forbindelse med innspilling av musikkvideo. Man kan trygt si det skapte et visst oppstuss på nasjonalgata.

Bandet besetning endret seg flere ganger før det nå har vært stille i noen år. Men nå er de altså tilbake i original form med den aller første besetningen på plass.

Det er bare å glede seg. Her blir det liv i lavvoen.

 

Billetter kjøper du hos The Loox på Fagernes Kjøpesenter, Fagernes Turistkontor eller ved inngang.

BILLETTTYPE OG PRIS
Dagspass lørdag koster kr. 250,- og inkluderer også inngang i i Lavvoen 10-01, i tillegg til Smaksprøvetelt og Stortelt på dagtid.