Hovedside / Artister / STAUT

STAUT

staut_FOTO Torben Olav Wirkestad 2017.jpg

- STAUT er på vinnersporet. Bandet er tilbake der de er best: I bygdemodus der fela leder an, skriver Aftensposten i sin anmeldelse av STAUTS nyeste plate JA som de honorerte med terningkast 5. 

 

Lørdag 4.november spiller STAUT på Etterraken i Storteltet

«JA» er tittelen på deres nye utgivelse og med tanke på fjorårets suksess vil dette bli et meget spennende album. To av låtene er allerede listet på NRK P1. Deres første singel fra plata, «Den eine», fikk sitt store gjennombrudd på idrettsgallaen på NRK 1 i 2016, mens deres andre singel «Følge hjarta» ble kjenningsmelodien til TV2s storsatsing «Jakten på kjærligheten».

- Den aller første gang jeg husker STAUT underholdt på vår festival var i forbindelse med et utendørsarrangement på Skiferplassen i 2009. Den gangen var STAUT et relativt ukjent lokalt band som vi syntes låt bra.  At de i løpet av noen år skulle bli ett av Norges beste live-band ante vi ikke den gang. Et 25-års jubileum uten STAUT ville ha vært litt rart, sier rakfiskgeneral Håvard Halvorsen. 

På deres nye plate har bandet fått med seg gjesteartister fra både nær og fjernt. Marie Tveiten fra Seljord har gjort seg bemerket som en meget habil vokalist og låtskriver i løpet av de siste årene og bidrar med sin vakre og særegne stemme på låten "E vil". En annen gjesteartist på deres nye plate har derimot vært i gamet i mange år. Guy Fletcher kjent fra Dire Straits og senere Mark Knopfler sine soloprosjekt bidrar med gjenkjennelige og nydelige orgeltoner på flere av låtene. 

"Dire Straits har vært en viktig del i min musikalske oppvekst ettersom dette var det eneste bandet min storebror hørte på, og han var den av oss som hadde stereoanlegg, så dette er stort" uttaler Gaute Lein. 

Guy Fletcher var svært entusiastisk til bandets nye låter og koste seg med innspillingen av musikken til gutta ifra Valdres, selv om han måtte innrømme at dialekten til tider kunne være litt vanskelig å forstå seg på.  

Det kan virke som låtskriver Dyves blyant har fått noen ekstra omdreininger i blyantkvesseren denne gangen. Både politikere og religiøse ledere får seg et humørfylt lite tupp nedenfor ryggen. Er man staut nok finnes det alltid humør bak alvoret men også alvor bak humøret.

- Skal du få med deg dette må du sikre deg billett nå. Vi har store forventninger til denne konserten, avslutter Håvard Halvorsen.