Hovedside / Artister / Måndag

Måndag

2018-04-08 Måndag 108-Edit-web.jpg

Med en forkjærlighet for norske tekster og gode melodier i bunn bygger Måndag sitt sound med referanser fra pop og rockhistorien.
Inspirasjonskilder som Tom Petty, Ryan Adams, WOD, Springsteen og våre egne landsmenn Dumdum Boys.

Måndag er nå aktuelle med sitt andre album, «Arving». I forkant av innspillingen valgte den opprinnelige vokalisten i bandet, Lars Endre Strand, og gå ut av bandet for å prioritere familie og andre prosjekter. Da innspillingsprosessen begynner blir det til at Lars Isachsen Jemterud tar over mikrofonen, noe som er med på å prege albumet. Bandet ville på ingen måte legge opp og valget av ny vokalist falt seg helt naturlig da Jemterud, som sang to låter på debutalbumet («Beint imot» og «Mann med ljå») og er låtskriver i Måndag, er en tydelig frontfigur med en sterk stemme. Sammen med produsent Alf Magne Hillestad har bandet tatt grep for å fornye sitt lydbildet, men samtidig beholde fokus på de gode låtene og ikke minst Måndag sin signatur.

"Lydmessig legger Måndag seg i et landskap som mange vil betegne som Midtvesten eller øst- kysten av USA. Tidlig Bruce Springsteen, Jackson Browne og Wilco er navn som dukker opp (...)” -Plateanmeldelse “Angrepsklar” OA

Selv om bandet synger på dialekt og har rot i Valdres, har medlemmene forskjellig tilhørighet her på Østlandet. Erik Haugen (trommer) er fra Elverum, Erling Bjurbeck (bass) ble til i Brumunddal, Christopher Stokke (gitar) er Bærumsgutt, Lars Andre Kvistum (keyboard) har sin rot på Toten. Igjen står Vemund Strand Aspeggen og Lars Isachsen Jemterud som er vokst opp noen hundre meter fra hverandre i Valdres. Bandet og publikumet vokser år for år og man kan med trygghet si at Måndag er i ferd med å etablere seg som en solid enhet som er kommet for å bli.

Låter nesten litt sånn Tom Petty aktig dette.” - Kveldsåpent P1

Lørdag 2.november kan du se og høre Måndag i Storteltet før Valentourettes og STAUT. 

Billetter kjøper du
- Ticketmaster (klikk på KJØP BILLETT
- Vita på Fagernes Kjøpesenter
- Ved inngang (fram til eventuelt utsolgt

Billetter til større gruppe og firmaer kan kjøpes på faktura. Send e-post til info@rakfisk.no