Hovedside / Artister / Kurt Nilsen

Kurt Nilsen

Kurt Nilsen, foto Johanna Siring5_OK.jpeg

En av Norges mestselgende artister og mest ettertraktede liveartister tar turen til Fagernes og Tjuvstarten. Fredag 3. november kan du oppleve Kurt Nilsen i Storteltet.

Kurt Nilsen fikk sitt gjennombrudd i Idol 2003 og ble året etter kåret til World Idol. Siden har han fått utallige Spellemannsnominasjoner, utgitt flere kritikerroste album og hatt noen av Norges største radiohits. Som en del av prosjektet Lind, Nilsen, Fuentes og Holm var Kurt med på å skape musikkhistorie med over 200.000 solgte plater og tidenes livesuksess.

- Dette er noe vi har jobbet med lenge og ser veldig frem til. Tipper det blir bra stemning i Storteltet når Kurt drar til med hits etter hits. Vi forventer et fyrverkeri av en konsert. Publikum har noe å glede seg til, sier festivalsjef Håvard Halvorsen. 

Kurt har deltatt i publikumssuksessen «Hver Gang Vi Møtes» og i 2013/2014 var han dommer i Idol.

- Hans uttrykk er veldig amerikansk og hans formål er å underholde. Kurt er tilbake og innfrir på sine egne premisser, om han synger på morsmålet eller engelsk, skriver Aftenpostens i sin anmeldelse av Kurts nye plate "Amazing".