Hovedside / Artister / Jupedalens Pøbb Ensemble

Jupedalens Pøbb Ensemble

pisse-5_2.jpg

- Om det finnes et band som virkelig kan forbindes med Norsk Rakfiskfestival så er det Jupedalens Pøbb Ensemble. I forbindelse med årets 25-års jubileum gjør bandet en eksklusiv reunionkonsert i Lavvoen lørdag 4. november med den originale besetningen. Dette blir gøy, sier rakfiskgeneral Håvard Halvorsen.

I 1998 gjorde Jupedalens Pøbb Ensemble sitt inntog på Rakfiskfestivalen for første gang. Og hvilket oppstyr det ble. Den første CD-utgivelsen deres «Borte bra men heimebrent» solgte hele førsteopplaget på 2000 kopier i løpet av festivalen. Og lokalavisens utsendte spekulerte på om Valdres hadde fått sitt eget Hellbillies etter bandets første opptreden.

Bandet med eget lensmannsgodkjent hjemmebrentapparat og bassgitar laget av et gammelt greip mottok avisa Valdres’ kulturpris i år 2000. Og i et oppslag i avisa Nationen i 2001 ble musikken beskrevet som «Snowfock - eller foxtrotmusikk i snøfokk med et lite anstrøk av rumba».

I 2002 kom bandets aller største suksess Zakkarias som lå 14 uker på Norsktoppen. Zakkarias og  Knatteputten ble nasjonale hits og fikk høy rotasjon på ulike radiokanaler.

Jupedalens Pøbb Ensemble solgte over 20.000 plater og turnerte landet rundt. De er trolig også det eneste bandet noensinne som har satt opp egen utedass på Karl Johan i forbindelse med innspilling av musikkvideo. Man kan trygt si det skapte et visst oppstuss på nasjonalgata.

Bandet besetning endret seg flere ganger før det har vært stille i noen år, men nå er de altså tilbake i original form med den aller første besetningen på plass.

Jupedalens Pøbb Ensemble spiller i lavvoen lørdag 4.november cirka 21.00.
Det er bare å glede seg. Her blir det liv!