Hovedside / Program / Kåring av beste rakfisk

Kåring av beste rakfisk

Foto_Anne-Marte_F+©r-7897.jpg

Her finner du smaksprøvene på rakfisken, annen velsmakende lokalmat og her kan folk se fagjuryen i sving. Når den er ferdig med sitt arbeid, deles prisene for den beste fisken ut. Vi snakker om det som festivalsjef Håvard Halvorsen kaller festivalens hjerte.

I løpet av de 4 timene teltet er åpent deles det ut bort imot 80.000 smaksprøver fra de produsentene som kjemper om å bli årets beste rakfisk. Ønsker du å vite hvilken produsent som lager Norges beste oppdrettsrakfisk, ja, da må du reise til Fagernes første helgen i november. Produsentene som deltar er etter manges syn de beste i landet.

- Deltakerne må være produsenter av oppdretts-rakørret og ha en årsproduksjon på minimum 10 tonn. Vi har også stilt et krav at produktene skal være tilgjengelig og i salg for allmennheten. Det er viktig at de som av ulike årsaker ikke kan reise til Fagernes for å få med seg årets begivenhet kan handle sin favorittfisk i nærheten av der de bor, opplyser Håvard Halvorsen. 

Fagjuryen bedømmer utseende, lukt, smak og tekstur etter kriterier som er relevante for rakfisk, hvor smak vektlegges høyest.

Inngang er inkludert i dagspass lørdag (kr. 200,-). Du kan også kjøpe billett til bare dette teltet (kr. 50,-). Dette kjøpes ved inngang.