Hovedside / Nyheter / Årets akevitt

Årets akevitt

Akevitt_2017.jpg

Kunstner Anne Marit Noraker har malt etiketten på årets rakfiskakevitt. Selve jubileumsakevitten finnes kun i 250 flasker. Vinmonopolet starter salget fredag.

Anne Marit Noraker har fått oppdraget med å male etiketten på årets rakfiskakevitt. Foreldrene til Anne Marit startet med rakfiskproduksjon et par år før hun ble født, og sjøl har hun alltid vært glad i rakfisk, på tross av at hun er vokst opp med fisken. I 2011 flyttet Anne Marit heim etter flere ut ute. Hun arbeider i dag som konservator ved kulturhistorisk seksjon på Valdres musea. De fire siste årene har hun også sittet som medlem i Norsk kulturråd.

Beregnet på festmåltidet
Det er naturen som inspirer Anne Marit Noraker, og da særlig blader og blomster, organiske linjer og speilinger i vannet. Hun er opptatt av at det skal finnes en nerve i bildene hun maler.

Årets rakfiskakevitt er spesielt beregnet på rakfisk, festmåltidet. Den er produsert i 2.500 eksemplarer. Akevitten er kraftig krydret, laget på sherryfat med avrundet karakter og flott eikepreg.

Jubileumsakevitt
Årets jubileumsakevitt som symbol for den 25. Rakfiskfestivalen er en eksklusiv vare med kun 250 flasker for salg. Akevitten har modnet fem år på sherryfat, og en andel ettermodnet på portvinsfat. Nytes best avkjølt ved 14. grader.

Vinmonopolet er åpnet 10-18 fredag og 10-15 lørdag